top of page

daktuin

Voor dit project werd ons gevraagd om rondom het bestaande terras voor vergoening te zorgen richting prairietuin met plantenbakken.

daktuin

De zon zijde bestaat uit drie cortenstaal plantbakken met daarin bamboe 'nigra'. Deze bamboesoort is niet zo woekerend en zeer aantrekkelijk vanwege zijn zwarte stengels. Rondom deze bamboe wordt ene hoofdbeplanting van carex voorzien met daarin een afwisseling van verschillende zomerbloeiende planten om het prairieeffect te creeren. Planten die we onder andere gebruikten zijn Echinacea, Verbena, Geum, Anemone en Perovskia.

daktuin

Het dak bestaat uit twee delen, een schaduwgedeelte en een zongedeelt, bijgevolg zijn de planten hieraan ook aangepast. Beide daktuinen worden voorzien van een geintegreerd druppelsysteem dat voor een eenvoudige watergift zorgt.

daktuin
daktuin

Aan de schaduwzijde dan hebben we een soortgelijk effect met een basis van witergroen gras maar in dit geval is het Liriope. Dit bloeit nog eens mooi met paarse of witte bloemen. Er worden stapstenen voorzien om naar de andere zijde te wandelen.

De automatische beregening is opgedeeld in viercircuit, voor de schaduw zijde en zonzijde apart en dan nog voor de plantenbakken on het grondniveau. Doormiddel van speciale druppelleiding voorzien van anti doorworteling kunnen we de druppelleiding onzichtbaar ondergronds leggen.

daktuin
daktuin
bottom of page