top of page

Sedumdak

Sedumdaken, ook wel extensieve groendaken genoemd, zijn het meest voorkomend. Het is de meest onderhoudsvriendelijke en lichtste oplossing voor een groendak.

Sedum staat voor een verzamelnaam aan vetplanten. Deze zijn zer geschikt op het dak omdat ze zeer goed tegen droogte kunnen. Verder worden ze maar 10cm hoog dus snoeien is niet nodig. Ze bloeien meestal met witte of gele bloemen tijdens de zomer.

sedumdak
sedumsoorten

De opbouw van het sedumdak gebeurt vaak volgens hetzelfde stramien. Eerst wordt het groendak voorzien van een wortelwerende folie en een beschermdoek. Deze dienen om de dakbedekking te beschermen. Daarop komt de drainagelaag voor een vlotte waterafvoer. Hierop komt dan het substraat met later de beplanting.

opbouw groendak
opbouw groendak
opbouw groendak
opbouw groendak
opbouw groendak
2.jpg
IMG_20190822_114910.jpg

Beplanting kan bestaan uit sedumstekken (R) of sedummatten (L). Sedumstekken zijn stukjes sedum die worden uitgestrooid over het dak. Na negen maanden is het dak dan volgroeid. Gedurende deze periode is het nodig om onkruid te verwijderen en bij droogte bij te gieten. Indien men kiest voor sedummatten hab je een direct af resultaat en is er geen start onderhoud nodig.

offerte sedumdak
Offerte aanvragen

Bedankt voor de inzending!

bottom of page